top of page

Rania Hameds dröm har gått i uppfyllelse - att starta eget. Hennes och maken Mohammeds burgare har snabbt fått bra respons. Foto: Wilhelm Nilsson

Hela Sverige vill äta deras burgare:

"Folk åker hit bara för att käka"

Hemliga såsen har blivit framgångsreceptet

BJUV. 

I våras öppnade makarna Rania och Mohammed Hamed Black Mango. En satsning som minst sagt kan kallas för succé. Nu blickar de uppåt och i framtiden hoppas de ha restauranger även i norra Sverige.

Av: Wilhelm Nilsson

 

Hos Rania Hamed har det alltid funnits en dröm om att driva en restaurang. Efter att ha arbetat som anställd i många olika kök, bestämde hon och maken Mohammed sig för att starta restaurangen Black Mango i våras. Mitt i centrala Bjuv.

– Ja, det kan låta lite udda att vi valde att satsa i Bjuv. Men det var det som var grejen, här finns ju bara pizzerior och gatukök att välja på annars. Vi vill ge Bjuvborna något mer, något litet extra, säger Rania Hamed.

Makarna som har släktskap både i Mellanöstern och i USA hade en vision om att restaurangen skulle erbjuda olika typer av varmrätter från världens alla hörn. Men efter att ha provat sig fram så är det burgarna kunderna helst vill ha.

BLACK MANGOS BURGARE är inte vilka burgare som helst. Det finns en hel del hemlighetsmakeri bakom deta hela. Mohammed, utvecklaren av burgarna, berättar varmhjärtat om hur han går till väga för att skapa den "perfekta" burgaren:

– För det första - köttet måste vara av kvalité. Här serverar vi burgare av högrev. Vi gör såserna från grunden och följer ett hemligt recept. All vår mat lagas med kärlek. Ingen av våra kunder ska känna sig missnöjda när de går härifrån. Därför lägger vi gärna mer pengar på kvalité även om vi kan servera det för samma pris som tidigare. Pengar är inte allt, säger Mohammed.

IMG_2028.jpg

Black Mango har blivit mer än ett matställe. Här inne hänger även Bjuvs unga. Foto: Wilhelm Nilsson

RANIA OCH MOHAMMED berättar att de fått ett stort genomslag sedan de öppnade. Dagligen varvas nya kunder med stamkunder, där Amir Shaverdian tillhör den senare skaran. Flera gånger i veckan besöker han Black Mango. Inte endast för att få mat i magen, utan för att träffa vänner.

– Black Mango har gjort något otroligt för Bjuv. Det har blivit som en samlingsplats för oss unga dit vi kan gå för att träffas. Personalen är väldigt trevlig och ibland går jag hit enbart för att snacka med dem. Det här betyder enormt mycket för alla i Bjuv skulle jag vilja säga, förklarar han.

RESTAURANGENS BETYDELSE HAR inte enbart etsat sig fast i Bjuvinvånarnas hjärtan. Kärleken för deras burgare har spridits längre upp i landet än så, vilket går att ta fasta på under Lokaltidningens intervju med entreprenörerna. När vi pratas vid är sex personer inne på deras hemsida. Någon från Bjuv, en annan från Helsingborg och några mycket längre bort än så. Göteborg, Trollhättan och Stockholm exempelvis. Det är knappast en slump att användare utanför Skånes tar sig in på Bjuvhakets hemsida. Titt som tätt slinker en göteborgare, stockholmare eller smålänning in genom dörren.

IMG_2031.jpg

Redan nästa år kan Black Mangos burgare serveras utanför Bjuv. 

Foto: Wilhelm Nilsson

SETT TILL DET stora genomslaget, siktar därför makarna Hamed att ta sig högt upp på den svenska kartan. Visionen är att bli en franchishekedja, och det inom en väldigt snar framtid.

– En del gäster som bor på andra håll i Sverige, har kommit hit bara för att äta. Därför vill vi kunna servera våra burgare närme dem. Vi ska ta oss så högt upp som till Åre. Redan i slutet av 2020 kan det bli aktuellt med två restauranger utanför Bjuv, avslutar Rania.

bottom of page